09 november, 2014

Tallinna Keskraamatukogu lasteüritused

Mul on juba tükk aega üks asi südamel olnud ja nüüd ma tahan sellest rääkida. Oleme juba aastaid käinud aeg-ajalt laupäeva hommikuti toredatel üritustel erinevates raamatukogudes. Tunne mis mind aga ikka ja jälle seal valdab on  üks suur küsimus, miks on seal enamasti nii vähe osavõtjaid? Ei ole harv juhus, kui minu lapsed on olnud ainukesed. Ja ometi neile seal nii väga meeldib. Nüüd võtsingi oma südameasjaks neid toredaid üritusi veidi reklaamida ja loomulikult tegime ka vahva pildimaterjali lisaks.

Raamatukogud pole ammu juba ainult raamatute laenutamiseks. Need on sotsiaalse suhtluse kohvikud, kus teetassi ja piruka asemel toitume me uutest teadmistest ja oskustest. Lapsed saavad nädalavahetustel heita seljast joped ja visata mugavalt kott-tooli, kus sõbralikud tädid jutustavad neile imelisi lugusid seitsme maa ja mere tagant. See on koht, kus väikesed kunstnikud saavad kätte haarata värvilised paberid või liimipulga ja näidata oma oskusi läbi käsitöö ja kunsti. Näidata asju, mida täiskasvanud kardavad väljendada, kuid lapsed leiavad läbi käsitöö olla oma kunstis nemad ise. See on koht, kus kohtuvad uued ja vanad sõbrad. Kust leitakse hingesugulasi. See on tõeliselt hea tunne, kui oled leidnud sealt sõpru, kellega võid end täiesti turvaliselt tunda, et ei pea kaaluma mõtteid ega mõõtma sõnu, vaid võid nad kõik välja valada just sellisena nagu need on, aganad ja terad segamini. Olles kindel, et ustav sõber võtab need ja sorteerib, hoiab alles vaid selle, mis on seda väärt ja puhub ülejäänud lahkelt minema.

Kõige parem selle asja juures on see, et raamatukogus on kõik alati igapäevaselt oodatud ja see on tasuta. Nii palju põnevaid kokkusaamisi, üritusi, lugemisõhtuid ja meisterdamisi. Kõigil lastel on võrdsed võimalused kõiki neid hüvesid nautida, olenemata, kas nad elavad maal või linnas. Raamatukogusid jätkub igale poole-minge ainult kohale!

Info toredate lastehommikute kohta leiad Keskraamatukogu lastelehelt http://www3.keskraamatukogu.ee/lasteleht ( klõpsa lingil). Seal saad valida endale just kõige sobivama koha. Minge kindlasti kohale, te ei kahetse.

Fotod: Sigrid ja Anno Proosvelt www.fotopesa.ee

Teksti aitas kirjutada Marina Veskimägi

Suur tänu ka Nõmme raamatukogule toreda võttepaiga eest.












Kutsun üles kõiki seda postitust jagama ja levitama. Sealhulgas ka lasteaedade ja koolide õpetajaid. Täidame raamatukogude lastehommikud ühisel jõul laste naerukilgete ja meisterdamisest rahulolevate südametega. Loodan väga, et nii mõnigi ema- isa kes siiani nendest hommikutest kuulnudki polnud, võtab nüüd lapsed käekõrvale ( suuremad lähevad juba ise) ja viib oma lapsed mõnele toredale üritusele.
Pildid on kaitstud autoriõigusega. Kui kellelgi on soovi pilte kasutada, siis võta ühendust.

1 kommentaar:

  1. Tänan autorit! Rõõm on vastastikune. Kohtume raamatukogus!
    Teie raamatukogutädi.

    VastaKustuta