28 veebruar, 2014

Banaanipannkoogid

Kes meist ei armastaks pannkooke? Meie pere igal juhul armastab! Küll aga jäid pannkoogid minu menüüst üsna pikaks ajaks välja, kui hakkasin piirama valge jahu kasutamist ja pöörama tähelepanu tervislikule toitumisele. Ühel ilusal päeval, kui kuulsin banaanipannkookidest, lõid mu silmad aga särama:) Ja need on nagu päris, isegi veidi paremad:

Retsept on lihtne:
Munad,banaanid, ja midagi mis natuke taignale paksust annaks. kogustest võiks keskmiselt arvestada 1 suur banaan 2 muna kohta + siis midagi lisaks vastavalt vajadusele ( et taigen oleks mõnusalt paks) Mina kasutasin sel korral nisukliisid, aga väga head tulevad ka nt kookoshelvestega, linaseemnejahuga, täistera kaerahlevestega ja ilmselt siinkohal ei seab ainult fantaasia piirid, et mida veel lisada võiks. Ma isiklikult hoiaksin siiski koostisosade arvu üsna väikese, et maitsed paremini välja tuleksid, ehk siis valiksin kas ühe või teise eelmainitud kostisosadest.
Praadimiseks kasutasin kookosrasva ( selle kasulike omaduste kohta on infot terve internet täis). Praadida tasub keskmisel kuumusel, et pealmine osa jõuaks piisavalt taheneda enne ümberpööramist.

Ja muidugi illustreeriv materjal ka:)

banaanipannkoogid-koostisosad

lõbusad banaaninaeratused
lapsed-lobus-pilt-banaaninaeratused

viilutatud-banaan

ettevalmistused-banaani-pannkoogid-koostisosad

Banaanide peale saab muideks vildikatega väga edukalt joonistada, lapsed olid väga rõõmsad selle avastuse üle.
lapsed-poseerivad-banaanid
pannkoogid-banaanipannkoogid-valmistamine-retsept

Ja kes on juba proovinud, või kes nüüd proovib- siis ootan huvigakommentaare. Eriti tore oleks kui keegi kirjutaks veel mõne huvitava koostisosa, mida koos muna ja banaaniga kasutada sobib?

2 kommentaari:

  1. Ma võin oma kogemusest kommenteerida - liiga magusad. Lastele sobisid aga justkui rusikas silmaauku.

    VastaKustuta
  2. Soovitan mandlijahu ja kaneeli :)

    VastaKustuta